top of page

Skin 101: hoe lang duurt het voordat skincare werkt?take it easy

We get it: jij wil zo snel mogelijk van je puistjes af. Maar om te zien wat een product voor jouw huid kan doen, moet je soms te tijd nemen. Je huid moet namelijk wennen aan nieuwe producten en ingrediënten. Introduceer producten daarom stap voor stap en gooi niet in één keer je hele routine om. Het kan namelijk zo zijn dat je huid hiervan schrikt en je niet de resultaten krijgt waar je op hoopte.
hoe werkt celvernieuwing?

Je huid is constant bezig met het aanmaken van nieuwe, gezonde cellen in de onderste huidlaag. Omdat je huid hier voortdurend mee bezig is, worden er steeds nieuwe cellen aangemaakt. De eerder aangemaakte cellen worden daardoor naar boven geduwd en komen uiteindelijk aan op het huidoppervlak. Na verloop van tijd zijn deze cellen verouderd en zullen ze loslaten. Dit noemen we de huidcyclus: een constante cyclus van het aanmaken van nieuwe, gezonde cellen en het loslaten van oude, beschadigde cellen. Dit proces wordt ook wel celvernieuwing genoemd.
geef je huid de tijd

Wanneer je een nieuw product gaat gebruiken, is het belangrijk om je huid minimaal één complete huidcyclus de tijd te geven om te wennen. Na een complete cyclus zie je de eerste resultaten van jouw product op de nieuw aangemaakte huidcellen. Wees dus niet getreurd als je nog geen resultaat ziet na één nachtje slapen, maar heb nog even geduld.
hoe lang duurt een huidcyclus?

Het duurt gemiddeld 28 dagen voor je huid zich vernieuwd heeft. Geef je nieuwe skincare producten daarom altijd minimaal een maand de tijd. Je kan de celvernieuwing stimuleren door 2x per dag te reinigen en regelmatig te exfoliëren. Zo krijgt jouw huid nog sneller die mooie glow.
weet jij wat jouw huid nodig heeft?


Maak een afspraak voor een kennismakingsbehandeling. We kijken dan samen naar jouw huid en jouw voornaamste huidproblemen. Vervolgens bieden we je een routine waarmee jij jouw meest gezond huid kan behalen.
*Bron Dermalogica

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page