top of page

Wat doet vitamine C voor de huid en waarom is het zo belangrijk?

Vitamine C is door de beschermende, verstevigende en herstellende eigenschappen een echte allrounder voor je gezicht. Bij ieder huidtype, -probleem en iedere huidwens is vitamine C dus een waardevolle toevoeging op jouw skincare routine. Wij vertellen je wat vitamine C precies doet, why it’s vital en met welke producten je aan de slag kunt.


 

Vitamine-C een echte allrounder voor je gezicht.

Wat is vitamine C?

Vitamine C is misschien wel de bekendste vitamine en zit bomvol antioxidanten die jouw lichaamscellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die schadelijk zijn en worden aangemaakt door onder andere uv-stralen, stress, een ongezond voedingspatroon, luchtvervuiling en roken. Vitamine C is daarnaast nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het op peil houden van de weerstand.


Bij een tekort aan vitamine C krijg je te maken met een verminderde weerstand en een vertraagde wondgenezing. Om dit te voorkomen is het belangrijk om genoeg vitamine C-houdende voeding binnen te krijgen. Dat betekent dat je onder andere citrusfruit, aardbeien, kiwi’s en paprika op je boodschappenlijstje moet zetten.


Waarom is vitamine C belangrijk voor je huid?

Vitamine C is een belangrijke bescherming tegen schadelijke factoren, waaronder uv-stralen. Gebruik je antioxidanten zoals vitamine C, bijvoorbeeld in een serum, in combinatie met een dagcrème met SPF? Dan verhoogt het de werking van een zonbeschermingsfactor!


Verder speelt vitamine C een essentiële rol bij celvernieuwing en de vorming van collageen, een belangrijk onderdeel van het bindweefsel. Collageen is het eiwit dat je terugvindt in onder andere de huid en zorgt voor versteviging. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je ouder wordt de collageenaanmaak vermindert? Mede hierdoor verslapt de huid en worden de tekenen van huidveroudering zichtbaar. Kortom, vitamine C is een absolute must in je skincare routine voor je gezicht!


Vitamine C in huidverzorging

Vitamine C heeft een veelzijdige werking voor de huid: het zorgt onder andere voor bescherming en versteviging. Hierdoor is vitamine C ideaal bij verschillende huidtypen en -problemen. Ook wanneer je last hebt van een gevoelige huid, acne of rosacea is vitamine C een perfect bestanddeel om op je gezicht aan te brengen. Irritatie en ontstekingen worden voorkomen door de beschermende werking en het genezingsproces wordt ondersteund. Bovendien is vitamine C door de tweeledige werking het ultieme ingrediënt tegen huidveroudering en voor de droge huid. Ook versterkt het de haarvaatjes, waardoor roodheid in de huid wordt verminderd.


Vitamine C op een skincare ingrediëntenlijst

Ben je benieuwd of er vitamine C in je huidverzorging zit? Dan is het belangrijk om te weten dat vitamine C er in meerdere vormen is. Zo zijn ascorbinezuur (ook wel L-ascorbinezuur of

ascorbic acid in het Engels), scorbylpalmitaat (ascorbyl palmitate), magnesiumascorbylfosfaat (magnesium ascorbyl phosphate) en tetrahexyldecyl ascorbaat (tetrahexyldecyl ascorbate) diverse varianten van vitamine C. Deze vormen zijn het meest stabiel en effectief. Daarom zie je deze vitamine C-varianten veel terug in huidverzorging. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de ingrediëntenlijst van ons bestverkochte serum, het VITAL C – Hydrating Anti-Aging Serum.


Producten met vitamine C

Wanneer je bekend bent met IMAGE Skincare, zal het je niet verbazen dat wij fan zijn van vitamine C voor je gezicht. Onze bekende VITAL C-lijn zit, de naam doet het al vermoeden, vol met producten die deze krachtige antioxidant bevatten.


Ook onze klanten zijn liefhebbers van de werking van vitamine C. Zo is de VITAL C - Hydrating Repair Crème één van onze meest geliefde nachtcrèmes. Door de hoge concentratie vitamine C, A en E, aangevuld met een krachtige mix van andere antioxidanten, wordt de huid intens gevoed en beschermd. De rijke crème is een uitkomst voor de vermoeide, gedehydrateerde en doffe huid met roodheden. Ook de VITAL C – Hydrating Facial Oil is door de veelzijdige werking een mooie aanvulling op bijna iedere skincare routine. Deze hydraterende olie voedt de huid intensief en laat een doffe huid weer stralen.


Belangrijk weetje!

Antioxidanten zoals vitamine C verliezen hun effect wanneer ze worden blootgesteld aan zuurstof en licht. Bewaar je producten daarom in het donker en vergeet niet om de verpakking goed af te sluiten na gebruik.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page