top of page

6 dingen die je moet weten over zonbescherming


We blijven het zeggen: het is essentieel om íedere dag een beschermende dagcrème aan te brengen. Ook als het zonnetje zich niet laat zien, want uv-stralen zijn er dan namelijk ook! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de straling van blauw licht. Hoe dan ook: je huid beschermen met een goede zonbescherming is dus echt iets voor elke dag.


 


Wat je nog meer zou moeten weten over dit onderwerp?

Wij vertellen je de 6 must knows over zonbescherming. Zonnebrand, zonbescherming en SPF Voordat we overgaan op de weetjes, vertellen we je eerst nog wat achtergrondinformatie. Wist je bijvoorbeeld dat producten met zonbescherming in de volksmond vaak ‘zonnebrand’ worden genoemd? Best gek eigenlijk, gezien deze producten het verbranden van je huid juist voorkomen. Niet alleen voor het nare gevoel direct daarna, maar ook gezien de gevolgen op lange termijn. Denk aan risico op huidkanker en zichtbare tekenen van huidveroudering. Daarnaast is het goed om te weten dat de ‘SPF’ (Sun Protection Factor) in zonbescherming je huid beschermt tegen uv-stralen. Goed, nu je dit weet, kunnen we overgaan op de 6 weetjes!


1. Je hebt chemische en fysische/minerale filters

Je hebt twee verschillende soorten zonbescherming: chemische en fysische/minerale filters, ieder met eigen voordelen! De feiten op een rij:


Een chemische filter (absorberend)...

● trekt in de huid.

● moet je 15 tot 30 minuten voordat je in de zon gaat aanbrengen.

● is geschikt voor bijna alle huidtypes.

● kan huidirritaties veroorzaken bij een gevoelige huid of na een intensieve behandeling.

● is vaak water- en zweetproof.

● glans niet en is vaak transparant.


Een fysische/minerale filter (weerkaatsend)…

● blijft op de huid liggen.

● beschermt de huid onmiddellijk.

● is geschikt voor alle huidtypes (ook de gevoelige of onlangs geëxfolieerde huid).

● is meestal wit en zichtbaar door het ingrediënt zinkoxide.

● kan makkelijk van de huid worden geveegd.


2. Smeren kun je leren

Optimale bescherming van je huid luistert best nauw. Ons motto is ‘smeren kun je leren’, dus we zetten de belangrijkste richtlijnen voor je op een rij:

● Houd rekening met het type filter qua timing van het smeren. Zo werkt een fysische filter direct, maar een chemische filter pas na zo’n 30 minuten.

● Gebruik ongeveer een halve theelepel voor je gezicht.

● Breng de zonbescherming iedere twee uur opnieuw aan voor optimale bescherming.


3. Zo vind je jouw ideale match

Naast de juiste timing en hoeveelheid, is het juiste product natuurlijk ook essentieel om je huid goed te beschermen. Kies daarom een dagcrème met SPF die bij jouw huidtype past.

● Vette, acne(gevoelige) huid: Dan is de PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 30 de juiste keuze. Deze matterende zonbescherming is vrij van minerale oliën en bevat UVA- en UVB-filters.

● Droge huid: De PREVENTION+ Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50 is de perfecte zonbescherming voor de droge huid. Het zorgt voor ultieme hydratatie en biedt door de SPF 50 een zeer hoge bescherming.

Houd je van multifunctionele skincare producten? Dan is de PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30 een goede optie voor jou. Deze verzorgende zonbescherming met een tintje beschermt niet alleen, maar zorgt ook voor een egale teint en fungeert als goede basis voor make-up, waardoor deze langer goed blijft zitten. Over multifunctioneel gesproken: wat dacht je van onze primer met SPF? Dit is een primer, maar ook een voedende, hydraterende moisturizer, egaliserende foundation én zonbescherming met SPF 50!


4. Je mag je lippen niet vergeten!

Naast de bescherming van je gezicht, verdienen je lippen extra aandacht. De gevoelige huid van je lippen wil je namelijk absoluut beschermen tegen uv-stralen. Dit doe je bijvoorbeeld met de IMAGE MD - Restoring Lip Enhancer SPF 15, een hydraterende lipgel die je lippen beschermt én het volume van je lippen vergroot. Een must have voor in je tas dus!


5. Combineer met vitamine C voor een boost aan bescherming

Wist je dat verschillende ingrediënten in huidverzorgingsproducten elkaar kunnen ondersteunen? Daarom werken wij volgens onze ‘mix & match’-filosofie, waarbij je verschillende productlijnen combineert en je huid een zo breed mogelijke verzorging krijgt. Een mooi voorbeeld hiervan is de combinatie van een zonbescherming met vitamine C. Vitamine C is namelijk een krachtige antioxidant en beschermt de huid tegen schade door vrije radicalen, zoals uv-stralen. Zo bevat het IMAGE MD - Restoring Power-C Serum het hoogste percentage aan vitamine C, waardoor dit ons krachtigste vitamine C serum tot nu toe is. Het biedt een beschermende factor en vermindert hyperpigmentatie, rimpels en fijne lijntjes. Perfect voor onder je zonbescherming dus.


6. Onze SPF-producten beschermen ook tegen blauw licht

Niet alleen de uv-stralen van de zon, maar ook blauw licht (HEV-straling) van je telefoon-, computer-, tablet- en tv-scherm is schadelijk voor je huid. Beide soorten straling hebben invloed op huidveroudering. Dus ook tijdens een dagje achter de laptop of tijdens het bingen van je favoriete serie is het belangrijk om je huid te beschermen en tekenen van huidveroudering te voorkomen. Extra fijn dus dat de IMAGE Skincare dagcrèmes je gezicht ook beschermen tegen blauw licht.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page