top of page

Dit zijn dé ingrediënten voor een gezond huidmicrobioom en een stralende huid


Het huidmicrobioom: wellicht heb je er weleens van gehoord of misschien hoor je het voor het eerst. Hoe dan ook, het vormt een belangrijk onderdeel van je huid. Sterker nog, een gezond huidmicrobioom vormt de basis van een stralende huid. Maar wat is het precies en hoe zorg je voor een microbioom dat in balans is? Lees hoe je met de juiste skincare je huid kunt voeden en beschermen tegen externe invloeden, en maak kennis met de musthave ingrediënten die essentieel zijn voor een gezonde huid.


 


Alles over het huidmicrobioom

Iedere gezonde huid heeft een laagje met een combinatie van goedaardige bacteriën, mijten, gist en schimmels. Dit vormt samen namelijk het huidmicrobioom, een beschermde verdedigingslinie van je huid. Het is daarnaast een belangrijk onderdeel van de vochtbarrière van de huid. Deze barrière speelt een essentiële rol bij het voorkomen van vochtverlies en het beschermen tegen irriterende stoffen.


Door diverse factoren, waaronder uv-stralen, slechte voeding, stress en verkeerde skincare producten, kan het huidmicrobioom uit balans raken. Dit kan op z’n beurt leiden tot vervelende huidproblemen. Denk aan eczeem, acne of een extreem droge of vette huid.


De kracht van de juiste skincare

Heb je te maken met een huid die uit balans is, dan is het essentieel om verstoringen van het huidmicrobioom tot een minimum te beperken. Vermijd agressieve reinigingsproducten en ingrediënten die de huid uitdrogen. Kies daarvoor in de plaats een skincareroutine die het evenwicht en de diversiteit van je huidmicrobioom respecteert. Gelukkig zijn er genoeg producten die effectief zijn en tegelijkertijd mild zijn voor het huidmicrobioom.


Zo bevat onze BIOME+-collectie evenwichtige formules die de beschermende huidbarrière versterken. De verzorgende cleanser reinigt bijvoorbeeld op een milde, maar effectieve wijze. Het voedt en egaliseert de huid zonder de natuurlijke staat te verstoren. Hoe dat komt? Dat is allemaal dankzij de zorgvuldig gekozen ingrediënten die elkaar én je huid haarfijn aanvullen.


Dé 3 musthave ingrediënten voor een gezond huidmicrobioom

De juiste keuze van je skincare producten is essentieel voor het behoud van een gebalanceerd huidmicrobioom. Onze tip? Kijk goed naar de ingrediëntenlijst. Zo zijn dit 3 voedende en microbioomvriendelijke ingrediënten:


  • Squalaan. Dit is een natuurlijk bestanddeel van talg, dat ook als verzachtend middel in groenten wordt aangetroffen. Squalaan is een vochtinbrengend ingrediënt dat de vochtbarrière ondersteunt. Niet gek dus, dat je dit bestanddeel terugvindt in ieder BIOME+-product, waaronder de Smoothing Cloud Crème.

  • Hyaluronzuur. Deze musthave houdt tot wel 1000 keer het eigen gewicht in water vast. Het is daardoor een belangrijk ingrediënt bij het hydrateren van de huid. Zo vind je het terug in het ORMEDIC - Balancing Antioxidant Serum. Dit serum kalmeert en beschermt je huid als geen ander en is perfect voor iedere huid die wel wat extra verzorging kan gebruiken. Het zorgt bovendien voor een stralende, zacht huid.

  • Niacinamide. Dit is een vorm van vitamine B en staat bekend om de onstekingsremmende en beschermende eigenschappen. In het BIOME+ Dew Bright Serum wordt niacinamide met hyaluronzuur gecombineerd om op natuurlijke wijze vocht vast te houden in de huidbarrière, waardoor je huid optimale bescherming kan bieden tegen externe invloeden van buitenaf.


Wil je kennismaken met deze poweringrediënten? Shop dan de Microbiome Essentials Kit, met daarin de 3 BIOME+-producten mét al deze musthave bestanddelen.
Let’s talk skin Wil jij graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en interessante skincare feitjes? Bijvoorbeeld over het in balans brengen van je huidmicrobioom? Volg ons dan op Facebook of Instagram of schrijf je in op onze nieuwsbrief and let's talk skin!
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page