top of page

Wat zijn de voordelen van Niacinamide?

Wat is Niacinamide en welke voordelen biedt dit ingrediënt voor jouw huid?

Niacinawatte? Niacinamide ofwel vitamine B3 is een upcoming hot cosmetica ingrediënt en als je er niet al over hebt gehoord dan is nu het moment om je ingrediëntkennis op te poetsen. Als het gaat over vitamines dan zijn het vaak vooral vitamine A en C die de hemel in worden geprezen, maar sinds de toenemende populariteit van deze vitamine is het slechts een kwestie van tijd dat deze qua aandacht naar de achtergrond zullen verdwijnen, zeker als je bedenkt dat Niacinamide talloze wetenschappelijke onderzoeken heeft om de vele voordelen te onderstrepen en dat het een multifunctioneel inzetbaar ingrediënt is helpt hier alleen nog maar verder aan mee.

De voordelen van Niacinamide

Laten we dan eens beginnen met de voordelen. Dit ingrediënt, dat goed wordt verdragen door de huid, heeft er namelijk vele:

  • Het werkt talgregulerend, oftewel het zorgt ervoor dat de talgproductie op je huid wordt genormaliseerd waardoor je huid minder vet is en minder zal glimmen.

  • Niacinamide maakt je huid egaler en vermindert pigmentvlekken. Dit is niet alleen fijn voor bestaande pigmentvlekken, maar het helpt ook nog bij het voorkomen va nieuwe pigmentvlekken doordat het transport van melanine (ofwel je pigment) wordt tegengehouden naar je huidcellen.

  • Het zorgt voor een hydratatieboost van je huid omdat het de aanmaak van ceramides van je huid stimuleert, een belangrijk onderdeel van je huidbarrière waardoor je huid beter in staat is vocht vast te houden en vochtverlies wordt tegengehouden.

  • Niacinamide heeft ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het super is voor klachten zoals puistjes en onzuiverheden, ook vermindert het daardoor roodheid op je huid.

  • Het is een antioxidant wat wil zeggen dat het in staat is om oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen te verminderen waardoor het tevens de strijd aangaat met voortijdige veroudering en het de impact van schade door luchtvervuiling drastisch kan verminderen.

  • Verbetert de bloedcirculatie, helpt de celdeling en celvernieuwing wat bijdraagt aan een frisse, gezonde uitstraling met een zachte huidtextuur.

  • En dan voor de echte ingrediënt liefhebbers onder ons stimuleert Niacinamide de productie van huideigen antimicrobiële peptiden (AMP's) om bacteriën te verminderen en het microbioom in balans te brengen wat zo blijkt uit onderzoek eveneens enorm belangrijk is voor het ondersteunen van de huidgezondheid.

Wat is Niacinamide nu exact?

Niacinamide is een specifieke vorm van Vitamine B3. Het is een in wateroplosbare vitamine die niet in het lichaam wordt aangemaakt. Doordat dit ingrediënt niet van nature voorkomt in ons lichaam en het daarnaast ook niet wordt opgeslagen, moet het worden toegediend via voeding of supplementen, maar ook het aanbrengen ervan op de huid is een mogelijkheid. Het is een essentiële voedingsstof voor verschillende lichaamsfuncties, zoals hersenfunctie, spijsvertering en zenuwstelsel. Ook helpt Niacinamide je cellen genoeg energie te leveren om effectief te kunnen functioneren, is het belangrijk voor het herstel van je DNA en biedt het de huid veel verschillende voordelen zoals eerder benoemd.

Benieuwd in welke producten van Dermalogica je Niacinamide tegenkomt?

Nou die lijst wordt alsmaar langer en langer, maar kijk vooralsnog eens naar ons nieuwe Dark Spot Serum van de PowerBright lijn, alle producten van de Active Clearing lijn zoals bijvoorbeeld het Age Bright Clearing Serum, de Age Reversal Eye Complex en Daily Superfoliant uit de AGE Smart lijn en uit onze Daily Skin Health lijn de Stress Positive Eye Lift en het nieuwe Smart Response Serum.


*Bron Dermalogica

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page