top of page

Wat is skin cycling, en waarom zou jij hier mee moeten starten?

Bijgewerkt op: 28 jun. 2023

Een trend die steeds meer in opkomst is, is skin cycling. Populair gemaakt door Dermatoloog Dr. Whitney Bowe. Wat houdt het in, en waarom zou je het moeten doen? Wij leggen het je uit in deze blog.


Story Hightlights

 
  • De skin cycling trend komt voor uit het algemene probleem dat de introductie van geavanceerde formules in je huidverzorgingsregime, zoals zuren en retinoïden, vaak kan leiden tot irritatie. Door een skin cycling routine te volgen, introduceer je deze actieve producten op bepaalde dagen binnen een week en bevat de cyclus hersteldagen om overbewerking van de huid te voorkomen.


  • Bij Dermalogica zijn we voorstander van een progressieve in plaats van een agressieve aanpak als het gaat om het bevorderen van je huidverzorgingsregime, dus skin cycling is een geweldig concept om huidirritatie te helpen voorkomen. Elke huid is echter anders en sommige verdragen meer dan andere. Het volgen van een strikte routine geeft je dus misschien niet de resultaten die je zoekt.


Skin cycling voor beginners


Het concept van deze routine is om dag 1 een exfoliant of peeling op basis van een zuur te introduceren, dan een retinoïde op dag 2, als buffer een vochtinbrengende moisturizer. De volgende dagen richt je je op hydrateren en kalmeren van de huid, waarbij je geen ‘werkstoffen’ gebruikt. Vervolgens herhaal je deze wekelijkse cyclus.


Cycling van de huid bevorderen


Het advies voor een gevorderde skin cycling is het gebruik van zuren en retinoïden binnen de wekelijkse cyclus op te voeren, met rustdagen ertussen.


Skin cycling is niet voor iedereen geschikt


Het grootste probleem met de skin cycling trend is dat het een one-size-fits-all benadering biedt. Wat we weten over de huid is dat iedere huid uniek is, en dat we allemaal iets anders nodig hebben. Bij deze trend kiezen consumenten hun eigen producten, die al dan niet effectief kunnen zijn wanneer deze op cyclische manier worden gebruikt.


Wil je echte resultaten bereiken? Vraag dan altijd advies bij onze huidexpert. Wij zullen altijd streven naar jouw meest gezonde huid en je helpen om actieve stoffen zoals zuren en retinoïden veilig in je regime te introduceren.


Een gepersonaliseerde aanpak voor een gezonde huid


Daarnaast zijn producten van Dermalogica met Retinol ontworpen om ’s nachts te gebruiken. We zullen je altijd een passend advies geven hoe je Retinol het beste kunt toevoegen aan jouw skin care regime op basis van je huidconditie. Overnight Retinol Repair wordt geleverd met een buffercrème die je gebruikt om de retinol te verdunnen, waarbij je de hoeveelheid buffercrème over een periode van 4-6 weken geleidelijk afbouwt tot gewoon gebruik elke nacht. Onze Retinol Clearing Oil bevat een retinolester die veel huiden vanaf het begin ’s nachts kunnen gebruiken. Dynamic Skin Retinol Serum is een snelwerkend serum. Het 3,5% Retinoïdencomplex i.c.m. een retinol booster zorgt voor een voortdurende afgifte van huidverzachtende werkstoffen. Hierdoor zul je binnen 2 weken al resultaat zien wat betreft het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.Het opnemen van hydraterende, verhelderende en/of verzachtende formules in je regime kan ook dagelijks worden bereikt door een toner aan te brengen of verschillende serums te gebruiken in je ochtend- versus je middagregime.

*Bron Dermalogica


27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page