top of page

Waarom het dubbel reinigen van het gezicht zo belangrijk is

zo maak je jouw gezicht grondig schoon met een gezichtsreiniger


waarom je jouw huid dubbel moet reinigingen

De huid verzamelt aardig wat vuil gedurende een dag. Denk aan luchtvervuiling, het gebruik van cosmetica producten zoals een SPF en longlasting make-up gecombineerd met de natuurlijke talgproductie en ophoping van dode huidcellen, zorgt al snel voor het vormen van een waxachtige laag vuil op de huid.

Ondanks deze verschillende factoren spenderen de meeste mensen slechts 20 seconden aan hun reiniging. Aanzienlijk minder tijd dan bijvoorbeeld het stylen van het haar of het aanbrengen van make-up! Die 20 seconden met een standaard face-wash of reinigingsdoekje is nooit genoeg om de opgebouwde talg, make-up, SPF en ander hardnekkig vuil van de huid te verwijderen. In veel gevallen blijft er dan ook vuil achter op de huid wat ervoor zorgt dat moisturisers en andere producten die erna op de huid worden gebruikt veel minder effectief hun werk kunnen doen. Ook zal het achtergebleven vuil de huid op den duur dof maken en kan het bijdragen aan het krijgen van onzuiverheden zoals verstoppingen, ontstekingen een gevoelige huid en zelfs huidveroudering! Dit is waarom het dubbel reinigen van de huid zo belangrijk is!


Dermalogica’s dubbele reiniging is een techniek die bij draagt aan het krijgen van een ultra schone huid. Door te starten met PreCleanse of PreCleanse Balm worden eerst de lagen met hardnekkig op vet gebaseerd vuil van de huid verwijderd, zodat er een schone huid wordt verkregen.
het probleem met de meeste gezichtsreinigers (cleansers)

De meest cleansers bestaan hoofdzakelijk uit water en bevatten daarbij de nodige surfactanten om de huid te reinigen. Eén van de uitdagingen is echter dat veel consumenten tegenwoordig waterproof, longlasting make-up en zonbescherming gebruiken. Deze producten zijn lastig te verwijderen met cleansers op waterbasis. Zelfs wanneer je een dubbele reiniging zou toepassen met deze traditionele cleansers wordt de huid nog niet schoon genoeg. Een groot deel van het in vet oplosbare vuil blijft achter op de huid, waardoor de huid dof en verstopt raakt.


soort zoekt soort

Om het meest hardnekkig in olie oplosbaar vuil grondig van de huid te kunnen verwijderen heb je een substantie nodig die vergelijkbaar is. Vanuit het scheikundig principe soort zoekt soort. Vette, in olie oplosbare substanties worden het best opgelost door producten op oliebasis. Een welbekend voorbeeld hiervan is de mogelijkheid van zogenaamde babyolie (op basis van minerale oliën) om oogmake-up van de huid te verwijderen. Echter bij deze methode dient er om de olie weer van de huid te verwijderen een toner op alcoholbasis te worden gebruikt, maar alcohol is niet geschikt voor de huid en al zeker niet voor de delicate huid rondom de ogen.


twee cleansers werken beter dan één

De dermalogica dubbele reiniging houdt in dat de huid tweemaal wordt gereinigd. De eerste keer met een cleanser op oliebasis, gevolgd door een cleanser op waterbasis. Door deze combinatie kan daadwerkelijk al het opgebouwde vuil van de huid worden verwijderd, zodat de huid optimaal schoon wordt. Voor de eerste reiniging raadt Dermalogica aan om een reinigingsolie of –balsem te gebruiken. Gebruik een olie zoals PreCleanse wanneer je een gecombineerde tot vette huid hebt. Een balsem zoals PreCleanse Balm past het beste bij een normale, vochtarme of droge huid.


Wanneer je veel reist kun je het beste kiezen voor de balsem, omdat dit een handige en meer reisvriendelijke optie is. Door deze eerste reiniging kan de tweede reiniging verder doordringen in de huid. Door gebruik te maken van een reinigingsolie of –balsem ben je in staat om al het vuil te verwijderen dat zich op je huidoppervlak bevindt. Het is belangrijk om een paar seconden extra te besteden aan het inmasseren van de reiniging op je hele gezicht. Zorg ervoor dat je tijdens het inmasseren tot je haarlijn gaat. Werk vervolgens van boven naar beneden en pak je voorhoofd, neus, kin en kaak mee.


De eerste reiniging met een olie of balsem zorgt ervoor dat de tweede reiniging, met een cleanser naar keuze, tot zijn volle potentie op de huid kan werken. Je huid zal hierdoor ultra schoon aanvoelen. Het fijne aan dit soort producten is dat het buitengewoon goed werkt om hardnekkige producten zoals lippenstift, foundation op oliebasis, waterproof mascara en zonbescherming te verwijderen.


FABEL: Reinigingsoliën zorgen voor onzuiverheden

Heb je een vettige huid? Wees dan niet bang om reinigingsproducten met olie te gebruiken. Reinigingsolie werkt namelijk vanuit het principe ‘soort zoekt soort’. De olie in het product trekt de olie van het huidoppervlak juist aan, dat vervolgens weer verwijderd wordt door de cleanser.


Tweede reiniging: welk product voor jouw huid?

Vervolgens is de huid al voldoende voorbereid voor een grondige reiniging met een aanbevolen Dermalogica cleanser. Kies de reiniging die het beste past bij jouw huidtype, de huid niet uitdroogt en pH neutraal is (het product bevat geen zeep):


HEB JE EEN VETTE HUID?

Dan kun je het beste kiezen voor een reiniging met een sterkere oppervlakte-actieve stof (ontvettingsmiddel) die de huid niet geheel ontdoet van de huideigen oliën. Dit soort cleansers zijn vaak op klei- en gelbasis zoals Active Clay Cleanser.HEB JE EEN VOCHTARME HUID?

Dan is het aan te raden om een mildere reiniging te gebruiken met een minder oppervlakte-actieve stof. Zoek een melkachtige, romige reiniger zoals Intensive Moisture Cleanser.HEB JE EEN GECOMBINEERDE HUID?

Hiervoor zit de ideale reiniging in het midden van het oppervlakte-actieve assortiment en kan het een lichte melkachtige cleanser of een gel zijn Special Cleansing Gel.HEB JE EEN GEVOELIGE HUID?

Dan is het verstandig om te zorgen dat je reiniging geen bekende huid irriterende middelen bevat, zoals kunstmatige kleur- en geurstoffen. Kies liever voor een reiniging met kalmerende, ontstekingsremmende en rustgevende ingrediënten. Voor mensen met een zeer gevoelige huid, die zelfs van water kan irriteren, is het aan te raden om een watervrije cleanser te kiezen, die met enkel een doekje verwijderd kan worden. Over het algemeen zijn dit reinigers met een melkachtige of gel consistentie zoals Ultracalming Cleanser. Ook hier is het van belang dat je je gehele gezicht masseert en de reiniger afspoelt met lauw water (niet te warm, niet te koud), zodat je huid niet gevoelig wordt. Het is heel belangrijk om het reinigingsproduct volledig van je gezicht af te halen.ingrediënten en producten om te vermijden in je gezichtsreiniger (cleanser)

  • Zeep

  • SD alcohol

  • Kunstmatige geurstoffen (zoals parfum)

  • Minerale olie

  • Elk product dat niet kan garanderen dat het niet-comedogeen is


Wil je meer weten over de producten van Dermalogica kom dan naar de promotiedag en laat je informeren over jouw huidtype en conditie en welke producten voor jouw huid het best geschikt zijn.

*Bron Dermalogica


26 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page