top of page

Een duurzame skincare routine; hoe bouw je dat op?

Wil je graag je skincare routine verduurzamen maar weet je niet goed waar op te letten of waar te beginnen? We’ve got your back! Door kleine aanpassingen te doen in je regime kun je hem aanzienlijk verduurzamen.Gebruik herbruikbare wattenschijfjes

Al langere tijd zijn er genoeg alternatieven voor de katoenen wattenschijfjes die je dagelijks gebruikt en weggooit. Zo kun je bijvoorbeeld herbruikbare wattenschijfjes kopen, of sponsjes, zodat je minder afval produceert bij het reinigen van je gezicht.


Let op verpakkingen

Eén van de belangrijkste factoren in het verminderen van afval is de mogelijkheid om verpakkingen te hergebruiken of recyclen. Kies daarom, indien mogelijk, voor een navulbare verpakking, een verpakking gemaakt van gerecyclede materialen, of een verpakking die zelf recyclebaar is. REN Clean Skincare, bijvoorbeeld, heeft de Zero Waste Pledge en wil tegen het eind van 2021 het eerste Zero Waste* luxe beautymerk zijn. De Atlantic Kelp-lijn is zelfs voor 20% gemaakt van uit de oceaan teruggewonnen plastic.

Ook is het vaak niet nodig om de producten in extra doosjes te verpakken: ook hiermee bespaar je weer afval!Duurzame ingrediënten in skincare

Qua ingrediënten in je huidverzorging wil je graag dat ze een positief effect hebben op je huid, terwijl ze niet belastend zijn voor de planeet. Hierin kun je verschillende afwegingen maken; zo kun je ervoor kiezen enkel vegan producten te gebruiken, maar is het ook prettig als de ingrediënten op een duurzame manier gewonnen worden. Bovendien kun je erop letten dat de (bio-actieve) ingrediënten in je huidverzorging zoveel mogelijk op natuurlijke basis zijn.


Wees je bewust van sachets

Een nieuw beautyproduct probeer je natuurlijk graag uit, alvorens je het aanschaft. Toch zijn sachets een behoorlijk vervuilende factor in de beauty industrie. Als je je skincare routine wilt verduurzamen, doe je er verstandig aan om bewust met het gebruik van sachets om te gaan. Kies liever voor een trial size, of probeer het product uit in de winkel.


Een duurzame routine met REN Clean Skincare

REN Clean Skincare focust al sinds haar start 20 jaar geleden op het ontwikkelen van skincare die clean is voor de huid én de planeet. De producten in de onderstaande huidverzorgingsroutine voldoen allemaal aan hun Zero Waste Pledge*, waardoor je er vanuit kunt gaan dat de verpakkingen volledig gemaakt zijn van gerecycled plastic of recyclebaar zijn. Ook zijn de formules zo ontwikkeld dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn, zonder concessies te doen in effectiviteit.1. Duurzame cleanser

Met de Clean Jelly Oil Cleanser verwijder je jouw make-up en reinig je de huid. Je hebt geen watjes nodig en deze tube is gemaakt van 50% gerecycled plastic. Dergelijke tubes zijn vaak lastig te recyclen doordat ze meerdere lagen bevatten. Deze tube bestaat uit slechts één laag plastic, waardoor hij ontworpen is om te kunnen recyclen.

Heb je snel last van een onzuivere huid, of het nu door hormonen komt of doordat je huid veel olie aanmaakt, dan kun je de Clearcalm Clarifying Clay Cleanser overwegen: een zachte, niet schuimende reiniger die helpt onzuiverheden en overvloedige olie te verwijderen zonder de huid te veel uit te drogen. Ook deze verpakking is voor 50% gemaakt van gerecycled plastic en ontwikkeld om na gebruik te kunnen recyclen.


2. Tone

Als toner kun je de Ready Steady Glow Daily AHA Tonic gebruiken, zodat je met een mooie glow aan je dag begint. Heb je een erg gevoelige huid? Gebruik de toner dan alleen ’s ochtends of slechts een paar keer per week. Deze flacon is volledig gemaakt van gerecycled plastic en is ook volledig recyclebaar.3. Hydrateer en verzorg je huid

Moisturizer is een onmisbare stap in je skincare routine, dus ook daarvoor hebben we een duurzaam product. Afhankelijk van je huidtype en waarin je graag verbetering wilt zien, kun je kiezen voor Evercalm Global Protection Day Cream, deze verpakking is gemaakt door middel van een innovatieve technologie genaamd Infinity Recycling, waardoor er geen plastic verloren gaat tijdens het recycling proces. De flacon is ook volledig recyclebaar (het bevat zelfs geen metaal in het pompje!) en dus gemaakt van gerecycled plastic.

’s Avonds kies je voor de Evercalm Overnight Recovery Balm als je last hebt van een droge huid, dit potje is gemaakt van glas zodat hij recyclebaar is. Wil je liever pigmentvlekjes verminderen en werken aan een egalere huid? Kies dan voor Overnight Glow Dark Spot Sleeping Cream, ook deze crème zit in een recyclebare glazen verpakking en de deksel is gemaakt van 100% post consumer recycled plastic.

Heb je soms slapeloze nachten van de staat van ons klimaat? Voeg dan Radiance Brightening Dark Circle Eye Cream nog toe aan je routine en er is niemand die het zal zien! In slechts 7 dagen zijn jouw donkere kringen minder zichtbaar en de verpakking is gemaakt van gerecycled plastic en is zelf ook weer 100% recyclebaar.


4. Zonbescherming

Natuurlijk is de laatste, onmisbare, stap in je skincare routine bescherming tegen de zon. De Clean Screen Mineral SPF30 Mattifying Face Sunscreen heeft ook een verpakking die recyclebaar is en voor 50% gemaakt is van gerecycled plastic.


En, hoe duurzaam is jouw skincare routine?

*Zero Waste Pledge: tegen het eind van 2022 zijn alle verpakkingen gemaakt van gerecycled plastic, recyclebaar, of navulbaar.

**Bron REN Clean Skincare

22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page