top of page

EEN FRANSMAN REIST NAAR ISTANBUL

DE ONDERNEMER

Ons verhaal begint in 1895. Jean Cesar Reboul, een jonge Franse apotheker, reisde door Istanbul op weg naar Trabzon. Een stad in het noordoosten van Turkije, om zijn vader te bezoeken, die werkte als ingenieur om de snelweg te bouwen van Hopa naar Trabzon. Istanbul, met zijn unieke mix van ouderwetse mystiek en moderne handel, sprak meteen tot zijn verbeelding. De ondernemer in hem werd wakker en hij vond de perfecte plek, in Rue de Pera in Beyoğlu, om een ​​van de eerste apotheken van Turkije te openen. De Grande Pharmacie Parisienne, ook genaamd als de Great Paris Pharmacy.


LEER AAN DE VOETEN VAN EEN MEESTER

DE STAGIAR

Kemal M derrisoğlu benaderde de heer Reboul voor het eerst over een stage in zijn eerste jaar van de farmaciestudies aan de Universiteit van Istanbul. Kemal wilde leren aan de voeten van een meester. De heer Reboul was echter compromisloos. Om in aanmerking te komen voor een stage in de Grande Pharmacie Parisienne, zou de jongeman Frans moeten leren spreken. Kemal liet zich niet afschrikken. Hij schreef zich in voor avondlessen op het Franse consulaat en keerde het volgende jaar terug naar de heer Reboul, gewapend met zijn nieuwe taalvaardigheid en dezelfde vastberadenheid. Waarom sta je erop om naar deze apotheek te komen? vroeg meneer Reboul, waarop Kemal antwoordde, ik weet dat u een heel andere apotheker bent en daarom wil ik het beroep van u leren. Zijn besluit wierp zijn vruchten af. In 1920 begon Kemal zijn leertijd bij Mr. Reboul.

VAN STAGAIR TOT PARTNER

VOLLEDIGE PARTNER

Toen hij in 1923 zijn studie als een van de eerste afgestudeerden van de faculteit Farmacie van de Universiteit van Istanbul afrondde, kreeg Kemal een lucratieve functie aangeboden bij de regering. Toch koos hij ervoor om naast zijn mentor te blijven werken, waar hij zijn passie voor onderzoek en ontwikkeling binnen de apotheekwereld kon nastreven. De volgende tien jaar werkten de twee apothekers naast elkaar, hun wederzijdse nieuwsgierigheid en fascinatie voor hun beroep stuwden hen vooruit en spoorden hen aan om innovatieve, vooruitstrevende producten voor hun klanten te creëren In 1936, nodigde Mr. Reboul Kemal uit om een ​​volwaardige partner in de apotheek te worden. De naam van de apotheek is gewijzigd naar Kemal en Rebul Pharmacy. In 1938 veranderde Kemal de naam in Rebul Pharmacy, als eerbetoon aan de mentor die hem zoveel had gegeven.


DE LEGENDARISCHE LAVENDEL / EEN ICOON IS GEBOREN

REBUL LAVANDA

De Rebul-apotheek groeide snel in reputatie en aanzien, vooral één product hielp de plaats van de apotheek in de hoofden en harten van haar klanten te versterken, REBUL LAVANDA. Het verhaal van onze iconische Eau de Cologne begint in 1938. Oorspronkelijk gemaakt van lavendelbloemen die groeiden in de tuin van Mr. Reboul werd Rebul Lavanda al snel de favoriete geur voor de heren van Istanbul. Het maakte deel uit van de identiteit van een voorname man; een traditie die generaties lang van vader op zoon is overgedragen. Het gebruik van pure lavendeloliën maakte het ook een aantrekkelijke keuze voor kappers, die het gebruikten om hun klanten te verwennen, waardoor ze rustgevende haarbehandelingen kregen die hielpen bij het verlichten van stress. Het was ook een prestigieus geschenk dat gereserveerd was voor speciale gelegenheden.

DE ORIGINELE FARMACIE BESTAAT VANDAAG NOG

REBUL

In 1939 besloot de heer Reboul terug te keren naar Frankrijk, en liet hij zijn geliefde apotheek achter in de bekwame handen van zijn zakenpartner, Kemal. Kemal veranderde de naam in Rebul Pharmacy, als eerbetoon aan de mentor die hem zoveel had gegeven. Rebul, dat 125 jaar geleden in Beyoglu werd opgericht als de eerste apotheek van Turkije, is sindsdien doorgegaan met het creëren van gespecialiseerde producten en formules in zijn eigen laboratorium om te voldoen aan de gezondheids- en schoonheidsbehoeften van zijn miljoenen klanten in het meest levendige deel van Istanbul.


DE ICONISCHE STATUS IS VERZEGELD

GOUDEN MEDAILLE

In 1981 werd de iconische status van de Rebul Lavada bezegeld omdat deze de gouden medaille ontving van het International Beauty Products Quality Control Center, een onderscheiding die onze onvermoeibare toewijding voor het creëren van geuren en huidverzorgingsproducten van de hoogste kwaliteit erkende en bevestigde.

MEER DAN EEN EEUW VAN TOEWIJDING

UNIEKE BOND

We vervaardigen huidverzorgings- en geurproducten sinds 1895. De kennis die we in die tijd hebben opgedaan, is nauwgezet overgedragen van generatie op generatie. Met onze roots als lokale apotheek komt er ook een unieke band met onze klanten. We onderhouden al tientallen jaren enkele van dezelfde families. Onze lange geschiedenis betekent dat we loyaal zijn aan onze klanten door generaties lang voor hun persoonlijke behoeften te zorgen.

DE FARMACIETRADITIE BLIJFT LEVEN

KWALITEIT EN VERTROUWEN

Rebul werd geherinterpreteerd als een voormalige cosmetica-werkplaats met inspiratie van 125 jaar geleden, en verwerkt nu de puurheid van de natuur met de precisie van een kunstenaar, waarbij schoonheid en gezondheid worden gecombineerd met wetenschappelijke expertise via zijn ATELIER REBUL-winkels, dankzij zijn generaties van knowhow en ervaring. De verklaring van onze oprichter Jean Cesar Reboul dat Quality and Trust is the Most Significant Legacy of the Rebul Family de essentie is van al het werk dat we vandaag doen.

ELK INGREDIËNT HEEFT EEN DOEL

ESSENTIËLE VERBINDING

Wij zijn van mening dat er een essentieel verband bestaat tussen natuur en farmacologie. Als merk gespecialiseerd in farmacologie weten we veel van kruidenextracten. Wij zijn van mening dat het antwoord op de meeste gezondheidsproblemen in de natuur ligt. Met onze apotheekroots weten we welke plant het beste werkt voor het probleem dat we proberen op te lossen. We nemen de traditionele kennis en methoden van vijzel en stamper die een onmisbaar onderdeel zijn van de apotheek en gebruiken deze om veilige en gezonde formules te creëren. We maken formules met een zeer natuurlijke inhoud. We hanteren de filosofie van 100% vertrouwen & 100% transparantie. Sinds 1895 hebben we meer dan 1.500.000 formules. In onze collecties gebruiken we onze traditionele kennis en methoden over kruideninhoud die we al meer dan 120 jaar hebben gecreëerd.

GEKOZEN UIT ELKE HOEK VAN DE WERELD

TIJDLOZE EXPERTISE

De ingrediënten zijn natuurlijk met bewezen testresultaten, gecombineerd met wetenschappelijke expertise. In onze nieuwe collectie ' Pharmacy ' gebruiken we levende prebiotica en probiotica die onmisbaar zijn voor een gezonde huid, lichaam en geest. Onze cologne bestaat uit verschillende ingrediënten (rozen uit Isparta, jasmijn uit Italië, lavendel uit Grasse, etc.) gekozen uit alle hoeken van de wereld. Gebaseerd op onze tijdloze expertise, kiezen we de beste, hoogste kwaliteit en veilige ingrediënten voor je huid en ziel. We gebruiken geen chemicaliën zoals parabenen, minerale olie en ftalaat in onze producten en we ontwerpen het voor het hele gezin en elk huidtype om te gebruiken. Onze haarverzorgingsproducten bevatten broccoli-extract dat de haarzakjes beschermt tegen besmetting en andere vrije radicalen uit de omgeving. We gebruiken ingrediënten zoals groene thee-extract om de zintuigen te ontgiften en Cercis, een elegante bloemengeur om je humeur op te fleuren en je een gevoel van vreugde te geven.

*Bron Atelier Rebul

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page